Kreu Letërsi

Letërsi

Romani – tipologjia e parapëlqyer e shkrimit letrar të Sterjo Spasses

Nga Behar Gjoka Trashëgimia shkrimore e Sterjo Spasses, e autorit të dy periudhave të shekullit të kaluar, të viteve ’30 dhe...

“Retë e mrekullueshme…” të Rudolf Markut, një koleksion i poezisë ndërkontinentale, më të mirë në shqip

Nga Mimoza Ahmeti Nuk reshtin së shpalluri fundin e Poezisë, por ajo shfaqet gjithmonë e re dhe tronditëse në postblloqet...

Juan Rodolfo Wilcock: Sinagoga e Ikonathyesve

Pika pa sipërfaqe boton librin me rrëfime "Sinagoga e ikonathyesve" të autorit Juan Rodolfo Wilcock, me përkthim të Arben Dedja

Poezi nga Manjola Nasi

VDEKJE MBASDITE Kur erdha, vdekja kishte kohë që kishte ardhur me erë borziloku mbi pragun me gëlqere.

“Koha për ta njohur veten” nga Rexhep Ferri

1 Perëndesha e Kujtesës më tha: - Kur asgjë nuk ecën, thuaje një fjalë! Fluturimi...

A duhet djegur Kafka?

Nga Georges Bataille Pak kohë pas përfundimit të luftës, një e përjavshme komuniste, “Action”, hapi një kërkim lidhur...

Jorgos Seferis, poezia e dhimbjes

nga Romeo Çollaku Në maj të vitit 1931, u shfaq në raftet e librarive të Athinës një përmbledhje e...

“Metamorfoza e një kryeqyteti” romani i ri i Ylljet Aliçkajt

Aty nga fundi i vitit 1990, poeti i njohur Beniamin Bendo hyri në periudhën më trimërore të krijimtarisë së tij, atë...

Artikujt më të fundit

Durs Grünbein: Fjalët, çfarë janë ato, miq apo armiq?

Intervistoi Arno Widmann(botuar më 30.10.2020, në Frankfurter Rundschau) Përktheu nga gjermanishtja Valon Veliqi Z. Grünbein, cila...

“E verdhë mbi të zezë”, cikël poetik nga Nafije Zogaj

GJETHE TË GJELBËRTA FILLUAN TË BININ dielli u shkëput nga yjetqë i rrinin larg zërit të zi të natësu...

“Kush ma gjen lisin e moçëm?” tregim nga Mehmet elezi

1. Qyteti dhe vetë kalaja mbi lumë u mpakën prej tute. Çka po u shihnin sytë, nuk ishte parë...

“Paris mon amour”, tregim nga Roland Gjoza

Nuk e di a beson në Krisht e, nëse beson në Krisht, beson dhe te Viktor Hygoi, i cili ta dëgjon fjalën...

KATEGORITË