More
  KreuTeatër

  Teatër

  Regjisori kroat Ivica Buljan: Teatër politik, për të kuptuar tiraninë

  Nga Anila Dedaj “Nëse është kështu, përse Cezari duhej të bëhej tiran? Sepse ai, e di, nuk do të bëhej ujk, i shkreti njeri, nëse...

  Boris Pasternak: Një mrekulli! Mali ka ardhur te Muhameti. Në Moskë ka ardhur për një turne Sandro Moisiu…

  Përgatitur nga Bujar Hudhri “Një mëngjes janari të vitit 1925 dëgjoj nga telefoni një zë të emocionuar: - Një mrekulli! Mali ka ardhur te Muhameti, - fliste Boris...

  Ilire Vinca: Në teatër, komunikimi me publikun është gjithmonë i freskët, kurrë njësoj

  Intervistoi: Anila Dedaj Drama “Natën, má” e Marsha Norman, fituese e çmimit “Pulitzier”, ka qenë ndër më tronditëset për gati dy sezone në kryeqytet, Tiranë....

  Teatri sot – krijimi i çasteve të vërtetësisë, fuqisë, lirisë në mes të një pasigurie të madhe

  Nga Carlos Celdran Para se t’i hapja sytë drejt teatrit, mësuesit e mi tashmë ishin atje. Ata kishin ndërtuar shtëpitë e tyre dhe qasjet e...

  “Moisiu në bisedë” nga Stefan Cvajg

  Tashmë kjo, siç përkrah ai ndonjërin, – shkëndijë drite në syrin e errët, hijeshi në çdo gjest të trupit melodioz, gjithnjë ende i ri...

  “Një vajzë” nga Aleksandër Moisiu

  Opera e oborrit të qytetit perandorak, Vjenës, galeria e katërt, vendi 40 krojcer gratis nga kryetari i grupit k. k. të të angazhuarve për...

  Koço Qendro, empatia e Harpagonit 92 vjeçar

  Ishte pothuaj një rast unik prezenca e aktorit 92 vjeçar, Koço Qendro në skenën e Teatrit, duke luajtur rolin e Harpagonit në komendinë e...

  Në betejë me harresën, dramaturgu dhe aktori i papërsëritshëm

  Në 30-vjetorin e shuarjes së Hekuran Zhitit, kur bijtë kujtojnë etërit Nga Visar Zhiti  Tridhjetë vjet më parë, më 15 mars 1989, në qytetin e Lushnjës...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË