More
  KreuTeatër

  Teatër

  “Dome” pati një lindje të vështirë…

  Nga Stefan Çapaliku Historia e monodramës “Dome” është një histori sa suksesi aq edhe dështimi. “Dome” është një tekst i shkruar enkas për aktorin e...

  Natasha Lako: Proza ka lindur prej grave, ca shtëpiakeve plot ngjarje apo ëndrra dashurore

  Skenaristja flet për njohjen me regjisorin Mevlan Shanaj dhe jetën së bashku edhe në kinematografi duke shënuar nga produksionet filmike më të debatuara për...

  Ndrek Luca dhe ndalimi i dramës “Paqe e përgjakur”

  Nga Sadik Bejko Për aktorin Ndrek Luca (1927-1995), Artist i Popullit, kam shumë për të thënë. Me atë jam njohur drejtpërsëdrejti në Gjirokastër, më 1987....

  Realiteti i sotëm shqiptar i mbetur “Jashtë derës” së Borhert

  Nga Ermira Gjata Para dy javësh, në kohë drekë, në oborrin e teatritit Kombëtar Eksperimental shoh disa aktorë të rinj që kishin qëndruar...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË