More
  KreuLetërsi

  Letërsi

  Mira Meksi i kthen nderin e humbur në shqip romanit “Njëqind vjet vetmi”

  Shumë vjet më vonë, përballë togës së pushkatimit, kolonelit Aureliano Buendía do t’i kujtohej ajo pasdite e largët kur i ati e çoi të...

  “Fabula Rasa”, një roman pikaresk dualitetesh

  Nga Arian Leka Ka vepra letrare që nisin dhe kryhen si ngjizje krejtësisht e re gjuhësore e narrative (lëndë+stil+zhanër), duke ruajtur prej autorit vetëm shenjën...

  Ridvan Dibra: Si bashkëjetova me Madalenën

  Dashuritë e virgjëreshës Madalenë…me një titull mistik, që jo të gjithë mund ta lidhin me një realitet, me jetë shqiptare, e për me tepër...

  Libri i fundit i Kadaresë

  Një libër për marrëdhëniet e ndërlikuara të shkrimtarit me epokën e vet Stacioni ndodhet në trotuarin e djathtë. Numri i trolejbusit është tre. Do të...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË