More
  KreuIn memoriam

  In memoriam

  Në betejë me harresën, dramaturgu dhe aktori i papërsëritshëm

  Në 30-vjetorin e shuarjes së Hekuran Zhitit, kur bijtë kujtojnë etërit Nga Visar Zhiti  Tridhjetë vjet më parë, më 15 mars 1989, në qytetin e Lushnjës...

  Shkrimtari antikomunist që duhet ta nxjerrim nga “burgu”

  Homazh për Astrit Delvinën Nga Ndriçim Kulla  Mes shumë njerëzve që kanë pasur fatin të njohin shkrimtarin disident Astrit Delvina, jam edhe unë. Më ka ngacmuar...

  Gabriel García Márquez takon Ernest Hemingway-n

  Nga G. G. Márquez E njoha menjëherë, ndërsa kalonte me gruan e tij, Mary Welsh, në Bulevardin St. Michel në Paris, një ditë pranvere me...

  Sadije Agolli, “besnike si hija”, jeta me poetin

  Nga Violeta Murati E dashur Sadije, të dua si jetën time, madje më shumë. Unë dëshiroj sinqerisht të vdes dhe ti të jetosh. Unë edhe...

  Helena Kadare letër Elona Agollit

  E dashur Elona, M’u duk pak e çuditshme tani që u ula dhe shkrova në krye të kësaj letre emrin tënd. Sepse bashkë nuk kemi...

  Vuajtja e bukur e grave të shkrimtarëve

  Nga Bujar Hudhri Shkrimtari i njohur amerikan Egdar L. Doctorow shkruan diku për një emision në radio, me titull “Jeta me shkrimtarin”, ku në një...

  Në kërkim të humanistit të fundit

  109 vjet nga lindja e profesor Injac Zamputit Nga Mimoza Hysa Pyetja e përsëritur “A të kujtohet ajo kohë?” më sjell ndër mend poezinë A Silvia...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË