More
  KreuHistori

  Histori

  Evalda Paci: Si u shkrua vepra për kulturën shqiptare në Venedik

  “Skënderbeu” i Lucia Nadinit Si përkthyese dhe përgatitëse e botimit të profesoreshës Lucia Nadin mbi figurën e Skënderbeut, të titulluar “Figura e Skënderbeut në jetën...

  Del nga Arkivi Shtetëror: një dorëshkrim “ëndrrash” i shek. X në trojet shqiptare

  Dikush më merr në mëngjes në telefon dhe thotë: “Të pashë në ëndërr. Mirë je?” Sigurisht që jam mirë. Kam ngrënë mëngjes dhe kam...

  Nebi Bardhoshi & Olsi Lelaj – etnografia e djeshme, mes dy kalendarëve shtetërorë

  Bisedoi: Violeta Murati Për herë të parë kemi një histori të mendimit etnologjik, me një monografi historike me dyautorësi, për një periudhë sa delikate aq...

  Çështja shqiptare: Letra e Garibaldit për Dora d’Istrian

  Për herë të parë, në gazetën “Tomorri” të vitit 1942, botohet letra e një oficeri garibaldin, një dëshmitar i kohës dhe siç tregon, bartës...

  Zbulohet origjina e panjohur e Himnit të Alfabetit

  nga David Hosaflook Kongresi i Manastirit (14–22 nëntor 1908) ishte ndër kuvendet më të rëndësishme në gjithë historinë politike dhe kulturore të kombit shqiptar. Çështja...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË