More
  KreuFeatured

  Featured

  Bujar Hudhri: Epigrafi dhe fjalia e parë e romanit “Ana Karenina” – A janë përkthyer saktë në shqip?

  Dhe dy pyetje që vijnë natyrshëm: A mund të ketë ndikuar përkthimi i kësaj fjalie në fjalorët shqip-gjuhë e huaj; gjuhë e huaj-shqip?Po në përjashtimin...

  Shkrimtarët sugjerojnë: Cilët libra të dhurojmë për festa?

  Mira Meksi Festat e fundvitit hedhin përherë një pluhur magjik në jetën tonë që na bën më imagjinarë, por edhe më të gëzuar, edhe kur...

  Bujar Hudhri: Si e botova para 30 vjetësh gazetën e pavarur “Fjala e lirë”

  Para 30 vjetësh, më 14 shtator 1991, në Elbasan u themelua gazeta e pavarur "Fjala e lirë". Një vit në shërbim të demokracisë, deri...

  Rudolf Marku: Një takim i paharruar me shkrimtarin John Updike

  Në Korrikun e vitit 1994 ndodhesha i ftuar në një program kulture në Shtetet e Bashkuara. Qendrimi im për afër dy muajsh nënkuptonte një...

  Gegërishtja apo Toskërishtja? (Shkrimi i Namik Ressulit dhe përgjigja e Filip Fishtës për periodizimin e letërsisë shqipe)

  Në numrat e parë të revistës “Shëkndija”, themeluar e drejtuar nga Ernest Koliqi, zhvillohet një ndër debatet më interesantë rreth periodizimit të historisë së...

  Irakli Koçollari me Kadarenë në Athinë më 1984: një bisedë që më tronditi

  KADAREJA NË VITET E RRITJES TONË Nuk e mbaj mend saktësisht se kush ka qenë krijimi i parë i Kadaresë, që kam marrë në duar...

  Ervin Hatibi: Këto nuk janë fjalët e mia!

  Bashkëbisedoi Andreas Dushi Si poet, Ervin Hatibi debutoi me librin "Përditë shoh qiellin" kur ishte akoma gjimnazist, 15 vjeç. Libri tërhoqi shumë vëmendjen e lexuesve...

  Granit Zela dhe Flurans Ilia: Shkrimtari jeton me atë që ndodh në atdheun e tij

  Granit Zela: I dashur Flurans! Herën e fundit që jemi takuar ka qenë tetor 2011, te qoshku “E për7shme”, ku ti kishe një mbrëmje...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË