More
  KreuOpinion

  Opinion

  Vetëkënaqësi dhe mbijetesë

  Nga Edison Çeraj Për nomadin e sotëm koha është një kamxhik automatik që i disiplinon në lidhje me “vonesën”. Kurse për nomadin e dikurshëm koha...

  ANARKIA SI LIRI SUPREME – Shenja nga brezi i artë

  Nga Vladimir Myrtezai Të etur për liri, vijimi i viteve nëntëdhjetë do shënonte kulmin e një kalimi të lartë në përjetimin e stadit elementar të...

  Georgi Gospodinov: roli i letërsisë kundrejt ekonomisë dhe krizës së sotme financiare.

  Kjo ligjëratë është mbajtur më 18 mars 2010, ditën e hapjes së Panairit të Librit të Lajpcigut në Gjermani. Shkrimtari i njohur bullgar Georgi...

  Mbi kritikën letrare dhe demonët e saj

  Nga Mehmet Kraja Për shumë kohë, te ne kritika letrare është kundruar si gjini letrare në shërbim. Pra, një gjini letrare që nuk funksionon për...

  Nga ndjenja te mendimi dhe anasjelltas

  Nga Edison Çeraj “Bota është një komedi për ata që mendojnë dhe një tragjedi për ata që ndiejnë”, thoshte Horace Walpole – domethënë: bota na...

  Ekspozita ndërkombëtare “Onufri”, GKA dhe Ministria e kulturës

  Nga Suzana Varvarica Kuka Në 2018 nuk do hapet EKSPOZITA NDËRKOMBËTARE “Onufri” dhe kjo i revoltoi disa artistë shqiptarë, porse asnjë artist të ri. Ajo...

  Përse librat e autorëve francezë nuk shiten në botën anglishtfolëse?

  Hugh Schoefield, BBC News, Paris Ka autorë francezë, emrat e të cilëve, në botën anglishtfolëse, dalin në mënyrë të përhershme në listat e romaneve më...

  E Kadareja? Ai është me Mandelshtamin në mungesë në këtë libër-apologji

  MBRESË NGA LEXIMI I PARË I VEPRËS MË TË FUNDIT TË KADARESË “KUR SUNDUESIT GRINDEN” Nga VISAR ZHITI 3 minuta bisedë, madje në telefon, tre çerek...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË