Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

“Sinkron dihatjesh” nga Dom Gjergj Meta

Hana atë mbrëmje ishte e plotë. Nga dritarja hynte një fllad i lehtë plot freski nate vere. Dila i kishte hapur të dyja dritaret e...

“Patër Shtjefni” nga Hyjni Ceka

Hyjni CekaSkicë nga Bujar Kapllani Elbasani ynë, mes sa e sa ndereve, gëzoi dhe një emër të madh se,...

Poezi nga Delvina Kërluku

HUKAT NATA Lërmëni të prehem midis lulesh që lulëzojnë Të rilind nga lotët e mi që lagin brigjet e...

“Bisedë me djallin” nga Rexhep Ferri

1. Një parashikues më tha: - Më falni që ju gënjeva. Duke ia dhënë edhe një...

Poezi nga Flogerta Krypi

BERLIN Berlin, po bie shi jam vetëm në errësirë kam humbur qelizat janë shpërndarë në skutat e natës po përpiqem të fle por e kam...

“Lyrika evropiane”, poezi përkthyer nga Arshi Pipa

Arshi Pipa në një sfidë përkthimi nga Lirikat Europiane Moderne, prej Dantes te Rimbaud-i, të përmbledhura në veprën 4, “Lyrika evropiane...

“Beteja e librave” nga Jonathan Swift

Teksti “Beteja e librave” doli në vitin 1704, si botim anonim, një satirë politiko-teologjike mbi debatin e parësisë së klasicistëve ndaj...

“Lule të pavenitura”, poezi të përkthyera nga Vedat Kokona

Sidi (fragment) Pierre Corneille (1606-1684) AKTI II, SKENA IV DON DIEGU

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË