Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

“Shoku yt, Baba”, tregim nga Andreas Dushi

Përgjatë historisë, nuk besoj të ketë ndodhur ndonjë proces më vështirë i realizueshëm sesa emërtimi i ndjenjave. Si është shpjeguar për herë...

“Brenda teje këndojnë gjithë zogjtë e botës”, poezi nga Ilir Belliu

GJYMTYRË S’më shihni?!Hedhurina ëndërroreMbledh padukshëm…Doemos, për t’iu shmangurKëtij shkatërrimtariQë gri ekziston…Tek e mbramjaGjithkush bie preE gjymtyrëve që flasin.

“Më fal, më fal, më fal”, tregim nga Marie Aubert

‘Në një nga ditët e ardhshme, me të dalë nga shkolla, do të shkojmë te pishinat publike,’ them unë. ‘Të pëlqen ideja?’

Dimitër Shuteriqi: Si u botua libri im i parë

Ishte viti 1935 kur botova librin “Kangët e rinisë së parë”. Vitin tjetër botova përmbledhjen time të dytë poetike, “Kangë?”. Që ky...

“Terri është qefini im”, poezi nga Nuhi Sadiku

CURRICULUM VITAE njëzetenjë korrik njëmijëenëntëqindenëntëdhjetëetetë Sytë hapur i kam në ditën e tretë të shtetrrethimitBuzëve të...

Julian Barnes: Një për çdo lloj

Gjithmonë kam pasur një teori për Rumaninë. Nejse, jo gjithmonë një teori të mirëfilltë; ma ha mendja se është më tepër një...

Gabriel García Márquez: Tregim pas tregimit

Klotilde Armenta, që është një nga personazhet e romanit tim “Kronikë e një vrasje të paralajmëruar”, në një pjesë të librit thërret...

“Përpara krismës së pushkës”, tregim nga Nadine Gordimer

Marais Van der Vyver-i qëlloi me armë njërin prej punonjësve të fermës së tij, dhe e la atë të vdekur në vend....

Artikujt më të fundit

Lindita Tahiri: Zija Çela ka krijuar një autoritet të ri, atë të lexuesit

1 Kur përuroi romanin “Apokalipsi sipas Shën Tiranës”, Zija Çela u paraqit në sallë përballë gazetarëve pa asnjë kritik...

Dhjetë poezi nga Antonella Carmen Caggiano

Përktheu nga orgjinali Eda Agaj Zhiti Italia dhe poezia kanë një përbashkësi të vijueshme si bregu me detin, do...

“Njerëz prej buke”, tregim nga Faruk Myrtaj

Gardiani nuk po bëhej i gjallë dhe unë u ngrita. Në një hapësirë si e kësaj qelie, të ngrihesh...

Feride Papleka: Frymëzimet bodleriane të poezisë së Shuteriqit liceist

Në vitet e para të liceut francez të Korçës, një ngjarje e rrallë i trazoi ëndrrat dhe dëshirat e Shuteriqit të ri....

KATEGORITË