Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

Ismail Kadare: Leximi i Hamletit

1. Kisha pesë vjet që shkoja në shkollë dhe, natyrisht, çdo stinë mësoja gjëra të reja. Një pjesë e tyre...

Stefan Çapaliku: Virusi më përndjekë, por unë jam ma i shpejtë – pjesa III

- nga ditari i Martin Cukut - Lexoni pjesën e dytë këtu: https://exlibris.al/stefan-capaliku-virusi-me-perndjeke-por-une-jam-ma-i-shpejte-pjesa-ii/ 53....

Stefan Çapaliku: Virusi më përndjekë, por unë jam ma i shpejtë – pjesa II

- nga ditari i Martin Cukut - Lexoni pjesën e parë këtu: https://exlibris.al/stefan-capaliku-virusi-me-perndjeke-por-une-jam-ma-i-shpejte-pjesa-i/ 18....

Stefan Çapaliku: Virusi më përndjekë, por unë jam ma i shpejtë – pjesa I

- nga ditari i Martin Cukut - 1. “Tamam sot, me 1 Mars 2020, bahen dhjetë vjet që rri...

Mid’hat Frashëri: Kujtimet e një librari

Masat e kohës janë ngjarjet dhe ena e ngjarjeve shpesh herë janë njerëzit. Për mua, kujtimet e librarisë janë pështjellë...

Pushkini: Jeta në kohë epidemie

Në prag të kolerës, në korrik 1831, Pletniov i shkruante Pushkinit për vdekjen e plakut Mollçanov, me të cilin ishte i...

Rexhep Ferri: Fjala gënjeshtër e gënjeshtra kukull vitrine

1. Për të parë ose lexuar kurrë nuk kemi qenë më shumë. Kurrë nuk kemi qenë...

“Këpucët”, tregim nga Hysen Kobellari

1 Atje, në fund të dhomës time, si përfund botës së tejçartur të kotësisë, prehen të heshtura, gojëhapur, besnike, të...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË