Kreu Intervista

Intervista

Natali Sarot: Shkrimtari midis jetës dhe vdekjes

Intervistoi: Branka Bogavac Ç’do të thotë për ju të shkruash: të zotërosh, apo të japësh, njëri apo tjetra?

Rexhep Ferri: Tani po më tërheqin vetëm gabimet e bukura…

Intervistoi: Violeta Murati I keni kaluar të 80-tat. Besojmë se njeriu ka një fjalë, mendim, se me çfarë...

Ilire Vinca: Në teatër, komunikimi me publikun është gjithmonë i freskët, kurrë njësoj

Intervistoi: Anila Dedaj Drama “Natën, má” e Marsha Norman, fituese e çmimit “Pulitzier”, ka qenë ndër më tronditëset...

Rita Petro: Kur fillon të ndiesh gjuhën e trupit përmbysen të gjitha mitet, diktaturat

Intervistoi: Violeta Murati A mund të na kujtoni kur keni dëgjuar zërin tuaj, të brendshëm për të shkruar?...

Visar Zhiti: Hermetizmi ynë, jo si ai europian, më i vrazhdë, ekzistencial…

Intervistoi: Violeta Murati Jeni njeriu dhe shkrimtari në vëmendje të medias, së fundmi edhe për dosjen tuaj të...

Edmond Tupja: Përkthimi nuk është mision i pamundur, por i pambaruar

Intervistoi: Violeta Murati Po vërejmë se gjuha jo vetëm që nuk shkruhet gjithnjë e më mirë, por ka...

Agron Tufa: Letërsia e mirë fsheh një apel, që ta pëshpërit, si një urdhër i brendshëm

Intervistoi: Violeta Murati Ndonjëherë ia vlen të niset nga e para, ku kujtesa mban ngjarjet më të rëndësishme...

Eqrem Basha: Komunikimi ynë, paradoksalisht, ende i vështirë dhe i pamjaftueshëm

Nuk e gjen një gazetë tiranase në Prishtinë dhe një prishtinase në Tiranë! Që nga biseda jonë e...

Artikujt më të fundit

“Një mik i Kafkës”, tregim nga Isaac Bashevis Singer

Kisha dëgjuar për Kafkën shumë vite më parë se ta lexoja. Më kishte folur për të miku i tij, Zhak Kohn, një...

Imazhi i Kosovës në romanet e Kadaresë

Nga Prof. Dr. Isak Shema Objekt studimi i këtij punimi është trajtimi i temës së Kosovës në romanet...

Koha e Partisë dhe koha e parasë te “Metamorfoza e një kryeqyteti”

Nga Minella Aleksi Në qoftë se mbajmë parasysh që në një roman me temë midis reales dhe trillit...

Bajram Sefaj: Hisja ime e pikëllimit

(Kallëzohet, si anekdotë admiruese, me rastin e ikjes nga kjo botë,ndodhia nga një takim (i vetëm), me të ndjerin, Moikom Zeqo)

KATEGORITË