Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

Poezi nga Natasha Lako

INTERVISTË PËR PUTHJEN Epo, po të të pyesnin për puthjen, çfarë do të thoshe ti, po të kërkoje punë, sipas përvojës...

“I keqi i vetes” nga Gazmend Kapllani

Kur arriti në Sheshin e Madh të Tersit, Karli nguli sytë mbi minaren e xhamisë në horizont. E bardhë, ajo ngrihej drejt...

Henry Miller: Refleksione për shkrimin

Knut Hamsuni tha njëherë e një kohë, duke iu përgjigjur një pyetësori, se ai shkruante për të vrarë kohën. Mendoj se edhe...

“Barërat e së keqes” nga Shkëlqim Çela

Ra si një rrufe në të kthjellët: mëhalla konservatore “Dymbëdhjetë lisat” u bë papritur skena e një krimi! Stacionet televizive lokale nxituan...

Poezitë e burgut nga Visar Zhiti

Poezi të shkruara fshehurazi në burgun e Spaçit dhe të Qafë Barit, një pjesë të bëra me mend dhe të lexuara...

Mira Meksi i kthen nderin e humbur në shqip romanit “Njëqind vjet vetmi” të G. G. Márquez

KAPITULLI I PARË Shumë vjet më vonë, përballë togës së pushkatimit, kolonelit Aureliano Buendía do t’i kujtohej ajo...

“Frika” – Tregim nga Ramiz Gjini

Kur barbarët u dhanë në portën e madhe të oborrit të Lef Kukës, ky i fundit doli nga dera e pasme dhe...

Poezi nga Rudina Çupi

PEIZAZH ME HËNË Hape gojën si rrjetë fluturash e gjuhën ma rrëmbe! Kam një vend...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË