More
  KreuLetërsiBibliotekë

  Bibliotekë

  “Eksperienca shqisore” nga Arshi Pipa

  Mendimi është veprimtaria vetjake e trurit njerëzor. Vetëm njeriu është i pajisur me mendimin, edhe pse kafshët superiore kanë një tru i cili, në...

  “Me dishepujt e Volterit” nga Vedat Kokona

  Në Tiranën e viteve tridhjetë, që kishte nja tridhjetë mijë banorë dhe jo pesëqind e ca mijë si sot, kur shkonih e nuk shkonin...

  Poezi nga Shqiptar Oseku

  NJË STINË E PANJOHUR Krujë gojëdhënë e ngurtësuar katër stinët të lanë vdekur përdhe e ti hesht mendueshëm rrënojë e vjetër kryeneçe e pret të zbardhë një stinë e pestë e panjohur RRËFIM...

  Frymëzime djaloshare

  Nga Hyjni Ceka 1 Kadarenë e kam shok prej vitesh… Jemi pjekur, së pari, ndën shkallë të gjimnazit Asim Zeneli”, në Gjirokastër. Isha emëruar mësues në Lunxhëri....

  Baudelaire në shqip nga Mimoza Ahmeti

  SONET Natyra është një tempull me kolona të gjalla që të lënë ngandonjëherë diç të belbëzosh. Aty kalon njeriu në pyjet e simboleve të cilat e shikojnë, me...

  Pjesë nga krijimtaria në proces e poetes Ahmeti

  GJËJA E kishin mbështjellë. Sigurisht vetëm një pjesë të saj. Madje as atë. Kishin mbështjellë mendjen. Aq sa të orientoheshin brenda saj. Dhe këtë e quanin...

  “Kangë…” nga Ledia Dushi

  s`asht gja e jemja me vdekë ngjitë i shkoj kur praj me e pa ujnash shkoj me e pa kur praj e s`kam kurrkend ujnash të...

  “Metamorfoza e një kryeqyteti” nga Ylljet Aliçka

  U zgjua rreth mesnatës nga disa gudulisje mbi kurriz. Ishin minjtë që, sapo binte errësira, bridhnin lirisht nëpër dhomë. Mbuloi kokën dhe la t’i...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË