Kreu Intervista

Intervista

Luljeta Lleshanaku: Instikti i mbijetesës, i të mbeturit gjallë me çdo kusht, rezulton më i fortë se çdo gjë tjetër

Rrëfimi tronditës i Lleshanakut, historia e trishtuar se si do të arratiseshin me shkrimtarin Lazer Stani nga kufiri, në dimër, në pritje...

Ridvan Dibra: Realiteti ynë i egër mbi qenien shqiptare duhet të nxisë reagime të denja letrare

Intervistoi: Violeta Murati Ishit shumë pranë çmimit “Balkanika 2017” që u nda pak ditë më parë, megjithatë vepra...

Bulevardi i përkryer i Edi Hilës – Nga monarkia tek italianët, komunistët e protestat…

Nga Violeta Murati Hyrja në një muze nuk është gjithnjë argëtuese, siç mund të ndodhë në kryeqytetin shqiptar,...

Virion Graçi: kujtesa e romanit dhuron gjak për lexuesit, s’lidhet me narrativën e modës së fundit

Intervistoi: Violeta Murati Virion, ju jeni një njeri aktiv në fushën e letrave dhe pretendues me letërsinë që...

Ylljet Aliçka: Shkrimtari e shton dozën e moralizimit sa më shumë dështon me veprën e tij

Intervistoi: Violeta Murati Takimi ynë i fundit, në një faqe kulturore letrare, ishte intervista në rastin e ribotimit...

Preç Zogaj: Shkruaj nga mungesa e kurajos për të qenë anonim

Intervistoi: Violeta Murati Çfarë kërkon një poet kur bëhet gati për një akt final, botimin e një libri?...

Besnik Mustafaj: Ëndrra më e madhe e një shkrimtari, t’i lexohet vepra në gjuhën origjinale

Intervistoi: Violeta Murati Një shkrimtar mund të jetë i lodhur nga të njëjtat pyetjet për çdo intervistë. Ata...

Mira Meksi: Jemi individë të përgjuar nga shoqëria kudo

Pas përmbledhjes me novela dhe tregime “Flutura mes gjinjve” të botuar një vit më parë, pas botimit të dy novelave përpara dy vjetësh, Mira...

Artikujt më të fundit

Durs Grünbein: Fjalët, çfarë janë ato, miq apo armiq?

Intervistoi Arno Widmann(botuar më 30.10.2020, në Frankfurter Rundschau) Përktheu nga gjermanishtja Valon Veliqi Z. Grünbein, cila...

“E verdhë mbi të zezë”, cikël poetik nga Nafije Zogaj

GJETHE TË GJELBËRTA FILLUAN TË BININ dielli u shkëput nga yjetqë i rrinin larg zërit të zi të natësu...

“Kush ma gjen lisin e moçëm?” tregim nga Mehmet elezi

1. Qyteti dhe vetë kalaja mbi lumë u mpakën prej tute. Çka po u shihnin sytë, nuk ishte parë...

“Paris mon amour”, tregim nga Roland Gjoza

Nuk e di a beson në Krisht e, nëse beson në Krisht, beson dhe te Viktor Hygoi, i cili ta dëgjon fjalën...

KATEGORITË