More
  KreuArte pamore

  Arte pamore

  Bulevardi i përkryer i Edi Hilës – Nga monarkia tek italianët, komunistët e protestat…

  Nga Violeta Murati Hyrja në një muze nuk është gjithnjë argëtuese, siç mund të ndodhë në kryeqytetin shqiptar, kur historisë i kanë “fjetur” epokat qoftë...

  ANARKIA SI LIRI SUPREME – Shenja nga brezi i artë

  Nga Vladimir Myrtezai Të etur për liri, vijimi i viteve nëntëdhjetë do shënonte kulmin e një kalimi të lartë në përjetimin e stadit elementar të...

  Gëzim Qëndro, “Kinostudioja” fjala e fundit e një intelektuali…

  Nga Flori Slatina Në fund të janarit të vitit 1980, një djalë i ri që vetëm pak muaj më parë kishte mbaruar Akademinë e Arteve...

  Të krijosh mbi një kohë, pezull

  Nga Ilir Kaso Universiteti i Arteve dhe Fakulteti i Arteve të Bukura organizon aktivitetin kulturor me titull “Proçes”. Ky aktivitet ndërthur proçesin krijues me atë...

  Edison Çeraj: Hapësirë e braktisur

  Kujtesa për gjërat e së shkuarës nuk është e rëndësishme të jetë kujtesë për gjërat siç kanë qenë. (Proust) Më së pari le të shpjegojmë...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË