Kreu Opinion

Opinion

Për Oscar Wilde-in dhe plagjiarizmin

Shumë i vlerësuar për inteligjencën e jashtëzakonshme dhe risuese, Oscar Wilde dhe nocioni i origjinalitetit rëndom përbëjnë një dyshe të pandarë.

Vetmia e përhershme e shkrimtarit

Adam Haslett shkruan për zbulimin e botës intime nëpërmjet personazheve letrare Një miku im psikiatër theksoi gjatë një...

Mira Meksi: Ferri i novelave orientale – Përkthimi dhe çmenduria

Që kur lexova njërin pas tjetrit romanet madhështore të Marguerite Yourcenar-it, Kujtimet e Hadrienit dhe Opus Negrum,mora vetë me vete një vendim të pakthyeshëm: nuk...

Shkrimtari Visar Zhiti i shkruan kolegut Agron Tufa: Ne kemi një demokraci me kundershtarët mizorë të demokracisë

I dashur Agron, Së pari, Ju dëshirojmë të jeni mirë, kudo qofshi, bashkë me Elvanën dhe fëmijët, që meritojnë çdo...

Shqiptar Oseku: Mbi Nobelin, akademinë, dhe pse luajta rolin tim në një skenë të Peter Handkes

Kur u mblodhën protestuesit e parë kundër Peter Handkes në adresën Perandori Justinian nr 111, aty ku ndodhet ambasada suedeze në Prishtinë,...

Shkrimtarët mbështesin Agron Tufën

Te dashur Virion dhe Zoica, Deshiroj te jeni mire me shendet te tre dhe me gjithe familjet tuaja ne Gjirokaster.

Shkrimtari i ri përballë kohës, vendit dhe besueshmërisë (Refleksion para “Panairit të Librit”) nga Andreas Dushi

Muaji i librit, tetori, dhe muaji i Panairit, nëntori, më bënë të mendoj se si një shkrimtar i ri qaset në realitetin e...

“Lolita” nuk do të botohej nëse Nabokovi do ta kishte shkruar tani

nga Lara Waddell Nëse ata që i përkasin brezit digjital janë tani midis moshës 22 dhe 36 vjeç, edhe...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË