Kreu Letërsi

Letërsi

Zija Çela — Narrativa dhe grotesku te “Goja e Botës”

Nga Enton Bido Romani “Goja e Botës” (Toena, 2010) i prozatorit të njohur...

Ballkani i Luan Starovës

Nga Dr. Silvana Leka Seria e romaneve të shkrimtarit të mirënjohur Luan Starova po pasurohet përmes përkthimeve në...

Një roman përtej provokimit

Shënime për romanin “Dashuritë e virgjëreshës Madalenë” të autorit Ridvan Dibra Në vitin 1955, në shtëpitë botuese të Francës...

Libri jo i zakonshëm i Sulit dhe suljotëve

Faik Konica, që lidhur me burimet albanologjike zotëronte informacion maksimal për kohën e vet, ka pasur për këtë libër një njoftim të...

“Im vëlla Ualter” nga Samanta Schweblin

Im vëlla, Ualteri, ka rënë në depresion. Unë me time shoqe shkojmë dhe e shohim përnatë, kur kthehemi nga puna. Blejmë diçka...

“Një vajzë” nga Aleksandër Moisiu

Opera e oborrit të qytetit perandorak, Vjenës, galeria e katërt, vendi 40 krojcer gratis nga kryetari i grupit k. k. të të...

Laura Smaqi, “KALEIDOSKOP”, një interpretim paralel i letërsisë dhe imazhit

Kaleidoskopi, si instrument optik, por edhe si topos letrar, shfaqet jo vetëm si mundësi e pafund e kombinimit të një numri të...

Transtroemer, poeti i poetëve

Përgatiti dhe përktheu: Shqiptar Oseku “17 poezi”. Ky qe emri i thjeshtë i një përmbledhjeje të vogël, e...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË