Kreu Intervista

Intervista

Bulevardi i përkryer i Edi Hilës – Nga monarkia tek italianët, komunistët e protestat…

Nga Violeta Murati Hyrja në një muze nuk është gjithnjë argëtuese, siç mund të ndodhë në kryeqytetin shqiptar,...

Virion Graçi: kujtesa e romanit dhuron gjak për lexuesit, s’lidhet me narrativën e modës së fundit

Intervistoi: Violeta Murati Virion, ju jeni një njeri aktiv në fushën e letrave dhe pretendues me letërsinë që...

Ylljet Aliçka: Shkrimtari e shton dozën e moralizimit sa më shumë dështon me veprën e tij

Intervistoi: Violeta Murati Takimi ynë i fundit, në një faqe kulturore letrare, ishte intervista në rastin e ribotimit...

Preç Zogaj: Shkruaj nga mungesa e kurajos për të qenë anonim

Intervistoi: Violeta Murati Çfarë kërkon një poet kur bëhet gati për një akt final, botimin e një libri?...

Besnik Mustafaj: Ëndrra më e madhe e një shkrimtari, t’i lexohet vepra në gjuhën origjinale

Intervistoi: Violeta Murati Një shkrimtar mund të jetë i lodhur nga të njëjtat pyetjet për çdo intervistë. Ata...

Mira Meksi: Jemi individë të përgjuar nga shoqëria kudo

Pas përmbledhjes me novela dhe tregime “Flutura mes gjinjve” të botuar një vit më parë, pas botimit të dy novelave përpara dy vjetësh, Mira...

Virion Graçi: Kam dëshmuar përjetimet e mia

Pëllumbat i vrasin natën... një titull alegorik për të zbuluar historinë apo disa histori? Çfarë ju nxiti të shkruanit këtë roman? Më tepër ky titull...

Agron Tufa: Fabula rasa, “rishfaqet” shqetësimi moral e shpirtëror

Pse ky ribotim? Çfarë është rishikuar e ndryshuar? A.T: Për herë të parë romani është botuar në vitin 2004 nga “Ideart”. Po atë vit u...

Artikujt më të fundit

Dhoma më vete: Aty ku disa nga shkrimtaret më të mira krijuan art

Lauren Marino për hapësirat ku shkruan Virginia Woolf, Toni Morrison, Jane Austen, Maya Angelo, motrat Brontë dhe J.K. Rowling

A është “Ana Karenina” një histori dashurie?

Joshua RothmanThe New Yorker Përktheu nga anglishtja Engjëllushe Shqarri Para disa javësh, një të...

Edmond Cane: Çfarë po ndodh me arbërishten?

Përgjatë dekadave të fundit, dhe përgjatë edhe shqetësimeve në rritje për bjerrjen e arbërishtes në komunitetin italo-shqiptar në Itali, po artikulohet për...

Dy proza të shkurtra nga Franc Kafka

PARA LIGJIT Para ligjit  qëndron një portier. Te ky portier vjen një burrë nga rrethet dhe lutet për hyrje...

KATEGORITË