Kreu Arte pamore

Arte pamore

Përjetësia femërore nga ’900-ta, vetëizolimi dhe modelja e lirisë…

Nga Artan Shabani Artan Shabani “Me një valle dëfryese, pa marrun frymë” vjen sot...

Proza e pikturës së Bashkim Ahmetit

Nga Thanas Dino Peizazhet e para më të mira të Bashkim Ahmetit ishin aq të lira, sa dukej...

Dorian Koçi: Portreti i rrallë i Skënderbeut dhe vazoja e Kastriotëve në Leçe

Shtatëmbëdhjetë artefakte nga Muzeu Historik Kombëtar i Shqipërisë, që lidhen me periudhën e Skënderbeut, si dhe artefakte e dorëshkrime të panjohura nga...

Bulevardi i përkryer i Edi Hilës – Nga monarkia tek italianët, komunistët e protestat…

Nga Violeta Murati Hyrja në një muze nuk është gjithnjë argëtuese, siç mund të ndodhë në kryeqytetin shqiptar,...

ANARKIA SI LIRI SUPREME – Shenja nga brezi i artë

Nga Vladimir Myrtezai Të etur për liri, vijimi i viteve nëntëdhjetë do shënonte kulmin e një kalimi të...

Gëzim Qëndro, “Kinostudioja” fjala e fundit e një intelektuali…

Nga Flori Slatina Në fund të janarit të vitit 1980, një djalë i ri që vetëm pak muaj...

Të krijosh mbi një kohë, pezull

Nga Ilir Kaso Universiteti i Arteve dhe Fakulteti i Arteve të Bukura organizon aktivitetin kulturor me titull “Proçes”....

Edison Çeraj: Hapësirë e braktisur

Kujtesa për gjërat e së shkuarës nuk është e rëndësishme të jetë kujtesë për gjërat siç kanë qenë. (Proust) Më së pari le...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË