Kreu Opinion

Opinion

Poezia si dëshmi për atë që kemi humbur

Nga Edison Çeraj Le ta nisim me një tautologji: të lexosh poezi është një përvojë krejt tjetër krahasuar...

Librari është instanca më e rëndësishme, ai vendos për librat tanë sot!

Nga Agron Tufa Ndodh jo vetëm te ne, por në të gjitha kulturat, që përqindja e letërsive të...

Vetëkënaqësi dhe mbijetesë

Nga Edison Çeraj Për nomadin e sotëm koha është një kamxhik automatik që i disiplinon në lidhje me...

ANARKIA SI LIRI SUPREME – Shenja nga brezi i artë

Nga Vladimir Myrtezai Të etur për liri, vijimi i viteve nëntëdhjetë do shënonte kulmin e një kalimi të...

Georgi Gospodinov: roli i letërsisë kundrejt ekonomisë dhe krizës së sotme financiare.

Kjo ligjëratë është mbajtur më 18 mars 2010, ditën e hapjes së Panairit të Librit të Lajpcigut në Gjermani. Shkrimtari i...

Mbi kritikën letrare dhe demonët e saj

Nga Mehmet Kraja Për shumë kohë, te ne kritika letrare është kundruar si gjini letrare në shërbim. Pra,...

Nga ndjenja te mendimi dhe anasjelltas

Nga Edison Çeraj “Bota është një komedi për ata që mendojnë dhe një tragjedi për ata që ndiejnë”,...

Ekspozita ndërkombëtare “Onufri”, GKA dhe Ministria e kulturës

Nga Suzana Varvarica Kuka Në 2018 nuk do hapet EKSPOZITA NDËRKOMBËTARE “Onufri” dhe kjo i revoltoi disa artistë...

Artikujt më të fundit

Matteo Mandalà: “Tregtia e madhe e letrave” që Luigji Pirandello i shkroi Zef Skiroit

Sasia e madhe e dokumenteve, më së shumti të pabotuara, që kanë dalë në dritë këto dhjetëvjeçarët e fundit, na lejon të...

Ferid Hudhri: Stefan Çapaliku me “Imago & Verbum”

Midis krijimeve dhe veprimtarive të larmishme (poezi, tregime, romane, drama, regji teatri, regji filmi, ese, ekspozita etj.) me “Imago & Verbum” Stefan...

Enver Kushi: Vikamat e tingujve të Feim Ibrahimit

Dhe do të vijë heshtja Se çdo vikamë fillon Dhe mbaron me heshtje…

Ismet Aliu: Risitë narrative e strukturore të Ridvan Dibrës

Mund të pohojmë se romani “Legjenda e vetmisë” është vepër romanore e shkruar krejtësisht ndryshe, që tregon përkushtimin dhe guximin krijues të...

KATEGORITË