Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

Poezi nga Ervin Hatibi

HYRJE pjesëmarrje vullnetare e fytyrave nëpër dekore qytetare faqe që përtërihen faqe vajzash, fasada dekadash që përhihen në fizarmonikime kolibrore ditarësh të një (dy, tre, katër, pesë…) adoleshence me afat...

“Ati im ishte në Dalmaci” nga Pierfranko Bruni

Ati im më rrëfeu. Ndodhej në Dalmaci. E kishte njohur D’Anuncion në moshën 15-vjeçare me xhaxhain kolonel. Më pas kishte shkuar në...

“Elementi i fshehur” nga Mario Vargas Llosa

Letër një romancieri të ri I dashur mik. Ernest Hemingway-i tregon diku se në fillesat e veta letrare, teksa...

“Im vëlla Ualter” nga Samanta Schweblin

Im vëlla, Ualteri, ka rënë në depresion. Unë me time shoqe shkojmë dhe e shohim përnatë, kur kthehemi nga puna. Blejmë diçka...

“Një vajzë” nga Aleksandër Moisiu

Opera e oborrit të qytetit perandorak, Vjenës, galeria e katërt, vendi 40 krojcer gratis nga kryetari i grupit k. k. të të...

Transtroemer, poeti i poetëve

Përgatiti dhe përktheu: Shqiptar Oseku “17 poezi”. Ky qe emri i thjeshtë i një përmbledhjeje të vogël, e...

“Skaner në Athinë”, shënime nga Ismail Kadare

1 Jam ftuar në një takim ndërkombëtar shkrimtarësh në Athinë. Ftesa qëllon në kohë të favorshme. Shqipëria më 1984...

Ngarend pas ikjes

Cikël poetik nga Andreas Dushi Gjithë natën, Fëtyrën tënde e shoh vizatuar, Në pentagramin e pranverës time, Që si melodi largon vjeshtën, E...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË