Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

“Drerë dhe fizarmonikë”, poezi nga Rigel Rizaj

QELQET Fike dritën, të mbështillemi nën natë: hëna është syri i një shtaze që ka qërruar tjetrin dhe s’dua ta gjethojë...

Poezi nga Umberto Saba

Dimër Është natë, dimër rrënimtar. Paksa i ngre qepallat, dhe këqyr. Regëtijnë flokët e tu shtazarakë, gazmendi ta zgjeron me beft...

“Kalorësi”, rrëfim nga Shqiptar Oseku

équiem ætérnam dona eis, Dómine; et lux perpétua lúceat eis. I. Unë jam kalorësi i mbramë...

“Gjethja e fundit” tregim nga O. Henry

Në anën e vogël të qytetit në perëndim të Washington Square, rrugët të tërbojnë. Rrotullohen në drejtime të ndryshme. Pastaj ndërpriten në copëza...

René Peter: Marcel Proust – Përballë marrëzisë njerëzore

“E lëmë për herë tjetër”..., - dhe kjo hera tjetër qe prapë për një herë tjetër! Krizat e një bote shpirtërore të pasur...

“Për shkak të vajzave nga Parisi” tregim nga Roland Gjoza

Libri me tregime «Për shkak të vajzave nga Parisi» i shkrimtarit të njohur Roland Gjoza fitoi Çmimin Kombëtar në Letërsi në shpalljen e tyre më 22 janar 2020, vit i 70 vjetorit të Roland Gjozës

Poezi nga Shazim Mehmeti

AFSHE!… Afshe, afshe, afshe! Gojë të panumërta, që i japin mirëseardhjen këtij agimi të përgjumtë. Qiej të ndezur, të...

Sot ditëlindja e Kadaresë – EDHE NJËQIND, MJESHTËR!

Kur në letra të ndryshme (anketa, kërkesë për vizë etj.) shënoj datën e lindjes, 28 janar 1936, vetëtimthi më shkon nëpër mend fjala “e...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË