Kreu Letërsi

Letërsi

“Kronikat e mjegullës” i Bashkim Hoxhës si parodizim i historisë

Nga Behar GJOKA Titulli i romanit të Bashkim Hoxhës sugjeron praninë e mjegullës...

Vepra e Frang Bardhit në kontekstin e një tradite të rëndësishme shkrimore e historiografike

Nga Evalda Paci Në çdo trajtesë të natyrës historiografike dhe analitike mbi autorët e teksteve të vjetra shqipe,...

Poezi nga Erenestina Halili

KULLA E MARTINIT, PA KENË âsht dekë  Martini i Kol’s, n’tokë t’epërme njatjė përtej… Gjâmë e zâ  qitne t’vet’t, n’Plan e...

“Zonja halucinante” nga Mimoza Ahmeti

Drita rrokullisej mbi xhamat e veturës, ndërsa ajo, me një ndjenjë padurimi nxitonte atë paradite të gjente dyqanin më të parë të...

“Ti je gjuha që flet”

Nga Ledi Shamku “Ti je gjuha që flet” është ndër botimet e rralla teorike në shqip mbi tipologjinë...

“Zakoni i skllavërisë” nga Faik Konica

Skllavëria, si çdo pësim tjatër, pasi rëndon ca kohë në kurriz, bëhet më në funt një zakon i pëlqyer dhe ata që...

Një mirëseardhje për Norbert Joklin

Nga Ledi Shamku Plot 140 vjet pas lindjes së Norbert Joklit, gjerdani “Excipere” i botimeve Çabej sjell në...

Poetika e variacioneve

Nga Anton Papleka Mosha që kam arritur, më jep mundësi t’i shoh gjërat nga larg, të gjykoj me...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË