ExLibris

About

631 POSTS

/

0 KOMENTE

Articles

Zanafilla e librit të ri të Kadaresë

Nga Bujar Hudhri “Te porta e konviktit të institutit, pashë Jevtushenkon.- E ke parë gjë Bellën? - më pyeti.” Ky...

“Shqipëria në art”, enciklopedia e re nga Prof. Dr. Ferid Hudhri

Shqipëria në Art, paraqitet si një enciklopedi e kujtesës figurative për historinë, kulturën dhe trashëgiminë kombëtare. Përmes statujave, mozaikëve, afreskeve, pikturave, gravurave, litografive, grafikave,...

Shënimet e krimbit Smolinski

Azem Deliu, një autor i ri nga Kosova, boton në Tiranë me një shqetësim real, për zejen e shkrimit: një krimb i pandershëm apo...

Agron Tufa: Fabula rasa, “rishfaqet” shqetësimi moral e shpirtëror

Pse ky ribotim? Çfarë është rishikuar e ndryshuar? A.T: Për herë të parë romani është botuar në vitin 2004 nga “Ideart”. Po atë vit u...

“Skënderbeu, një histori politike”, nga Aurel Plasari

Ky punim nuk është një tjetër jetëshkrim i Skënderbeut simbas modelit “jeta dhe vepra”; është një përpjekje për të hartuar...

Virion Graçi: Kam dëshmuar përjetimet e mia

Pëllumbat i vrasin natën... një titull alegorik për të zbuluar historinë apo disa histori? Çfarë ju nxiti të shkruanit këtë roman? Më tepër ky titull...

Mira Meksi: Jemi individë të përgjuar nga shoqëria kudo

Pas përmbledhjes me novela dhe tregime “Flutura mes gjinjve” të botuar një vit më parë, pas botimit të dy novelave përpara dy vjetësh, Mira...

Brajan Sukaj: Mundohem të pikturoj me fjalë atë që përfytyroj

Me romanin e parë, në panairin e librit u vlerësuat me çmimin “Libri më i mirë i vitit”. Si e ndjeni veten? Këtë vit ka...

1 milion shqiptarë nuk lexojnë?! Po si i numëruan?

Nga BUJAR HUDHRI “Shifrat e rrumbullakosura janë gjithmonë false”. Këtë citat të shkrimtarit të shquar anglez Samuel Johnson e kam...