ExLibris

About

532 POSTS

/

0 KOMENTE

Articles

Kadare dhe Kosova, zëri për brengën më të madhe shqiptare

Nga Mehmet Kraja 1.Mbase sivjet, ose vitin e ardhshëm, pak rëndësi ka kjo, Kosova do të mund të shënonte...

Aurel Plasari: SKËNDËRBEU, heroi semantik i shqiptarëve të çdo kohe

Cilat janë pikëpamjet që kanë ndryshuar, për sa i takon historisë së jetës dhe veprës së Skënderbeut, dhe që...

Ridvan Dibra: Si bashkëjetova me Madalenën

Dashuritë e virgjëreshës Madalenë…me një titull mistik, që jo të gjithë mund ta lidhin me një realitet, me jetë shqiptare, e për me tepër...

Hapësirë e braktisur

Nga Edison Çeraj Kujtesa për gjërat e së shkuarës nuk është e rëndësishme të jetë kujtesë për gjërat siç kanë...

“Fabula Rasa”, një roman pikaresk dualitetesh

Nga Arian Leka Ka vepra letrare që nisin dhe kryhen si ngjizje krejtësisht e re gjuhësore e narrative (lëndë+stil+zhanër), duke...

Mira Meksi i kthen nderin e humbur në shqip romanit “Njëqind vjet vetmi”

Shumë vjet më vonë, përballë togës së pushkatimit, kolonelit Aureliano Buendía do t’i kujtohej ajo pasdite e largët kur i ati e çoi të...

Si kapërceva rrethimin për të takuar Samuel Beketin

František Janouch, një fizikan bërthamor, tregon peripecitë e një udhëtimi për të takuar dramaturgun e famshëm Samuel Beckett në Paris me porosi...

Të krijosh mbi një kohë, pezull

Nga Ilir Kaso Universiteti i Arteve dhe Fakulteti i Arteve të Bukura organizon aktivitetin kulturor me titull “Proçes”....

Në shtëpinë e Sollzhenjicinit

Gazeta “Izvjestija”: Për shkak të pakujdesisë shekullore ruse, siç e dimë, shtëpia në Troica-Llikovo, u ndërtua me vështirësi. U konstatua se çatia rridhte; në...