ExLibris

About

435 POSTS

/

0 KOMENTE

Articles

“Saga e fëmijërisë” nga At Zef Pllumi

Nuk mund të përcaktoj moshën që kishm: dy ose tri vjeç. Në shtëpi ishem un i vetëm. Nana kishte shkue te kushrijt....

Parid Teferiçi dhe Mark Marku në një bisedë mbi përkthimin e romanit të nobelistit Kazuo Ishiguro

Mjeshtëria e përkthimit Parid Teferiçi: Në shqip është pak e vështirë për të kuptuar profesionin e mazhordomit, për shkak...

Preç Zogaj: Shkruaj nga mungesa e kurajos për të qenë anonim

Intervistoi: Violeta Murati Çfarë kërkon një poet kur bëhet gati për një akt final, botimin e një libri?...

“Një jetë me brenga” Rrëfimet e Kolec Topallit nga Kampi i Tepelenës

Më kujtohet ende dita kur u pushkatua daja. Ishte data 3 shkurt e vitit 1948. Që herët, pa u gdhirë ishin dëgjuar...

Poezi nga Zef Zorba

Zef Zorba lindi më 1920 në Kotorr të Malit të Zi në një familje shqiptare. Mbas mbarimit të gjimnazit në Shkodër,...

Tre poetë në një libër studimor: Agolli, Podrimja, Camaj

Nga Virion Graçi Monografia shkencore “Skaje të poetikave në poezinë shqipe bashkëkohore” ka për objekt studimi tre poetë...

Ekspozita ndërkombëtare “Onufri”, GKA dhe Ministria e kulturës

Nga Suzana Varvarica Kuka Në 2018 nuk do hapet EKSPOZITA NDËRKOMBËTARE “Onufri” dhe kjo i revoltoi disa artistë...

Ridvan Dibra, kandidati shqiptar për “Balkanika 2017” me “Legjenda e vetmisë”

Shkrimtari shqiptar, Ridvan Dibra, autor i mbi njëzet librave në prozë, poezi, eseistikë e studime letrare, si një prej zërave më...

Film Is A Fine Affair: Robert Budina, një film si mbulesë për shpirtërat e torturuar

Ka më shumë se sa një mënyrë për të treguar se bashkëjetesa fetare është ende një proces i brishtë dhe ekziston një...