ExLibris

About

374 POSTS

/

0 KOMENTE

Articles

Një rrugëtim kah e ardhmja

Nga Dr. Ledia Dushi Diku në shekullin XV Giovanni Pico della Mirandola do të përgatiste 900 tezat e...

Panairi i librit mund të japë vetëm çmimin e karrierës. Jo si deri më sot

Nga BUJAR HUDHRI Prej disa vjetësh kryesia e shoqatës së botuesve jep ditën e fundit të panairit disa...

Për një mirëkuptim midis shkrimtarit dhe lexuesit

Nga Bujar Hudhri Nuk ka dyshim se një nga humbësit më të mëdhenj që nga rënia e komunizmit,...

E Kadareja? Ai është me Mandelshtamin në mungesë në këtë libër-apologji

MBRESË NGA LEXIMI I PARË I VEPRËS MË TË FUNDIT TË KADARESË “KUR SUNDUESIT GRINDEN” Nga VISAR ZHITI

Realiteti i sotëm shqiptar i mbetur “Jashtë derës” së Borhert

Nga Ermira Gjata Para dy javësh, në kohë drekë, në oborrin e teatritit Kombëtar Eksperimental shoh disa aktorë...

Antiutopia e Mehmet Krajës

Romani shqiptar, fillimi i shekullit XXI vetiu të ndërmend gjendjen e romanit shqiptar në fillim dhe përgjatë shekullit XX, shekullit paraardhës. Për të arritur...

Mimoza Hysa: Përkthimi i Montales në Shqipëri, i ndërlikuar dhe i keqkuptuar

Intervistoi: Violeta Murati Jeni vlerësuar në Itali, në vitin 2015, me çmimin e përkthyesit më të mirë të huaj, për...

Apostulli i shkrimtarisë

Nga Dorian Koçi Nëse bilingulizmi do të vlerësohej ndonjëherë si vlerë e veçantë në Ballkan, pa dyshim fshati Dhërmi do...

José Carlos Rodrigo Breto: Veprat e Kadaresë, shkëndijë lirie në terrin totalitar

Intervistë me José Carlos Rodrigo Breto, autorin e librit “Ismail Kadare: Stratagjema e madhe” nga BIDATZ VILLANUEVA